Black Beach Studios

De mooiste foto's komen tot zijn recht

Black Beach Studios, mijn meest favoriete fotografen! Ze maken geweldige foto’s in een echte ruwe stijl. Sinds onze eerste ontmoeting zou en moest ik hun website maken. De website is simpel en met een hele grote focus op fotografie. Een website waar je door heen wilt scrollen en steeds meer foto’s bekijken.

Project uitleg

Fotografen zijn de koning van beeldmateriaal aanleveren, maar vaak is hun portfolio zo breed, dat alle kleuren over je beeldscherm heen knallen, en je volledig in overkill omkomt. 

Daarom hebben we gekozen voor een “reveal” stijl van de foto’s. Als men met de muis beweegt lichten de foto’s op en krijgen ze pas kleur. Zo krijgen alle foto’s ruimte om op zichzelf te staan, zonder dat ze moeten concurreren met andere kleurrijke foto’s.

Unieke uitdagingen

Er waren tijdens dit project een aantal technische uitdagingen, die voor fotografen natuur super logisch zijn als je er over nadenkt. De verzoeken waren als volgt:

  • Voorkomen dat mensen foto’s makkelijk kunnen “stelen” 
  • Eigen gemaakt lettertype gebruiken
  • Een uniek laadscherm, vanwege de grote foto’s

Als je gave dingen maakt, dan heb je natuurlijk het risico dat jouw werk wordt gebruikt voor andere doeleinden dan je zou willen. Met een paar inventieve stukken code heb ik op deze website de mogelijkheid om simpel afbeeldingen te dowloaden of te kopieren geblokkeerd. Al hoewel een wat meer technisch persoon het alsnog kan, wordt de “normale” persoon hierdoor wel gehinderd.

Black Beach Studios hebben een eigen gemaakt lettertype, maar dat is natuurlijk niet gemaakt voor het web. Toch is het menu uiteindelijk geheel in hun eigen gemaakte lettertype gezet. Lekker op maat 🙂

Foto’s comprimeren? Daar doen ze niet aan. Ze willen hoogwaardige kwaliteit laten zien en snelheid was niet belangrijk. Daarom is er een laadscherm ingebouwd, dat pas verdwijnt als alle foto’s in beeld geladen zijn. Zo is de eerste indruk altijd optimaal.

Eind gedachten

Het is heerlijk om met je muis door deze website heen te gaan. En elke keer als ik hem bezoek merk ik dat het praktisch automatisch gaat. Het design past gewoon bij de ontzettend gave foto stijl van deze super getalenteerde fotografen. 

Andere succesvolle projecten

Meer gave projecten zien?

Leden systeem

Een volledig ledensysteem & een featured website

Vereniging website

Een honingzoete website voor de imker vereniging

Kickboksgala Website

De stoerste website van alle kickboksgala’s 

Laten we samen iets creëren

Heb jij die ene webdesign opdracht waar mijn hart van gaat smelten?
En wil jij dat het uiterste uit gehaald wordt?